DÖDSSKJUTNINGAR: Varför skenar brottsutvecklingen i Sverige?

Sverige har högst antal dödsskjutningar av 22 jämförbara länder i EU, och den organiserade brottsligheten stärker nu sitt grepp om landet.

Vad beror denna dramatiska utveckling på? Hur skildras kriminaliteten i Sverige? Och vad blir konsekvenserna för ett land som sätter ideologisk övertygelse framför pragmatiska beslut?

Dessa frågor tar jag upp i veckans video.


STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson

📞 Stöd mig via Swish: 123 168 90 66

🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com

FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik

Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
02:30 - Dödsskjutningar
04:23 - Meddelande till känsliga tittare
06:35 - Undersökningar och tidsanda
14:45 - Socioekonomiska faktorer
19:00 - Förnekelse och bortförklaringar
25:00 - Kriminalitetens arkitektur
31:05 - Försvarsreaktioner
34:55 - Skönmålning
36:54 - Outro

KÄLL-LÄNKAR:
----------

Brå-undersökningen 1996:
files.osf.io/v1/resources/ttd...

Brå-undersökningen 2005:
www.bra.se/download/18.cba82f...

Brå-undersökningen 2021:
www.bra.se/download/18.1f8c99...

Ladda ner

visningar
65,627

Kommentarer

 • Klockrent 🙏🙏🙏👍👍👍

  Natalia MartnellNatalia Martnell17 minuter sedan
 • Detta måste vara avsiktligt att de vill skapa kaos för att få mer makt till Svenska Kommunist Partiet aka sossedemukraturerna.

  El TrampaMortalEl TrampaMortal7 timmar sedan
 • Var kan man se resten av Dogge-videon? 😊

  MiMi10 timmar sedan
 • En annan orsak till kriminalitet är genetisk, finns mycket forskningen på det ämnet. Bra video hur som helst!

  LinusKapstadMediaLinusKapstadMedia11 timmar sedan
 • Lyssnade på VP och började fundera lite över om du inte har en förståelse över vem du är...?

  Jan MillerJan Miller16 timmar sedan
 • Henrik. Vilket otroligt viktigt jobb du gör. Du är definitivt en av de personer som till slut kommer att lyckas knuffa Sverige i rätt riktning genom folklig utbildning av det Svenska folket. Man kan inte klandra Svenskarna för att de (inte) reagerar som de gör. Man behöver en knuff för att vakna upp. Plötsligt förändras allt - och isande vindar blåser genom ens existens.

  Björn IhlarBjörn Ihlar18 timmar sedan
 • Vem har gett våra politiker rätten att släppa in alla dessa människor?

  Roger AreredRoger AreredDag sedan
 • Sjuklöverns dödsgrepp om svensk politik. Ett mångkulturellt experiment som förenat höger och vänster sedan 60-talet. En avsky mot vårt folk och en vilja att radera vår kultur, någonstans där gick det snett.

  ErikErikDag sedan
 • Varför har vi fått myror i huset? För att de samlas i en myrstack nära huset. Bryt kedjan genom sanering och problemet är ur världen...

  ZekeZeke2 dagar sedan
 • kan man använda kkKlan fins inte några klaner tack

  Mats SvenssonMats Svensson2 dagar sedan
 • invandrare skal även jag tystas

  Mats SvenssonMats Svensson2 dagar sedan
 • lite fel mitt fel !

  Mats SvenssonMats Svensson2 dagar sedan
 • Rätt på som vanligt Henrik!. "Vi såg det inte komma". Vi visste inte. Ingen fattade. Med mera....

  esamawutaesamawuta2 dagar sedan
 • Skrämde att folket i Sverige är så korkade att dom år efter år röstar på politiker som raserar vårt land. Det är vård ansvar som individer att sätta ner foten och rösta bättre. Tack för en grym video

  Christian GotChristian Got2 dagar sedan
 • Gissa vad FBIs tillslag mot brottslighet över hela världen går ut på? Världspolis/regering!! Först organiserar man kriminella, sen låtsas man avslöja dom! VAKNA!

  L WL W3 dagar sedan
 • Vadå? Är detta nyheter? Ja att vi ligger i topp

  Tommy 81Tommy 813 dagar sedan
 • Hur ska vi få en världsregering om befolkningen är nöjd med den egna? Man måste skapa KAOS!!! Allt ingår i planen!! VAKNA ur naiviteten, sluta tro på tomten!! Öppna ögonen!!

  L WL W3 dagar sedan
 • Här kom bekräftelse på att ”Sverige stack ut”

  hakham61hakham613 dagar sedan
 • "Den sociokulturella hypotesen gör gällande att det är den sociala omgivningen och den kultur en individ fostras i som avgör hur vederbörande utvecklas, där kulturella artefakter, traditioner, och trosföreställningar påverkar individens beteende." Istället för att titta på socioekonomiska faktorer så skulle vi kunna titta på ideologiska faktorer. Kan det vara så att personer med Islamsk bakgrund är överrepresenterade i svensk brottsstatistik? Islam är ju trots allt ett system som inte är kompatibelt med det "kristna och västerländska system" vi har i Sverige. Sverigedemokraterna talar om invandringen som kollektiv är väldigt problematisk, men kan det inte vara så att det är skillnad på invandrare och invandrare? Hur mäter sig invandrare från kulturellt kristna länder jämfört med invandrare från islamska länder?

  Viktor AwadViktor Awad3 dagar sedan
 • Notera att nästan alla socialistiska åtgärder mot "vapenvåldet" är att man krånglar till det för svenska älgjägare och sportskyttar som utgör de mest laglydiga medborgarna vi har. Genom att försvåra kring licenser, konstruera olika orimliga krav kring jakt eller bara var besvärliga i största allmänhet för denna grupp. Bor man på Södermalm och är vegetarian och är samtidigt kommunistisk-, miljöpartistisk- eller sossepolitruk eller opinionsbildare inom media är jakt och sportskytte ett helt ointressant ämne. Det är några aparta typer i Småland eller Norrland som pysslar med sådant... Att polisen skall häkta kriminella invandrare, lagföra dem och returnera dem genom utvisning och återvandring är inget man vill höra talas om... men vi kommer till att hamna där förr eller senare om vi inte vill få ett helt laglöst samhälle där ekonomin tvingar oss att ta till hårdhandskarna. -Vilket samhälle vill vi leva i? Nästa års val blir ett utmärkt tillfälle att vi svenskar kan markera hur vi vill ha vårt land!

  Lars JönssonLars Jönsson3 dagar sedan
 • Dödsskjutningar? Vilka dödsskjutningar? Det är bara deras kultur, det får man ju inte klaga om, de måste få döda oss, vi Svenskar är ju helt värdelösa och måste dödas allihop...! ...Eller är det bara vad vänstern vill ska hända - utom sig själva? Eller har jag bara helt felt igen, som så många 'anti-rasistiska' konstant skriker i mina stackars öron?

  DanRage47DanRage473 dagar sedan
 • Hej Henrik! Det är intressant, mht din senaste video här ovan och vår mindre smickrande (katastrofala!) förstaplats i Europa rörande dödsskjutningar, att det relativt sett "lilla landet Sverige" i en global!!! operation, där ca 800 inhämtas till förhör eller häktas, så är 155!!! av dessa arresterade i just...Sverige! Detta blir således ca 20% av totalen vilket per capita också lär vara en mycket hög andel. BH/Håkan Hammarberg

  hakham61hakham613 dagar sedan
 • Mycket bra inlägg Henrik.

  Birgit SjölanderBirgit Sjölander3 dagar sedan
 • Hiskligt bra utredning.

  R. GR. G4 dagar sedan
 • Varför? Svar: INVAAAAANDRIIIIINNGGGG.

  Chris HChris H4 dagar sedan
 • On point, intressant och bra. Tack Henrik.

  Vid köksbordetVid köksbordet4 dagar sedan
 • Importerar man människor fr världens mest våldsamma regioner och sedan utbildar deras barn i våldsromantisk rap-kultur fr ghettona i USA så är det väl givet vad resultatet blir? Besökte en fritidsgård i Angered för ett par år sedan. Personalen bestod bl a av en medelålders kvinna i palestina sjal och henna-färgat hår. Hon förstod öht inte min fråga om hur ofta de samarbetade med fritidsgårdar i andra stadsdelar så invandrarbarn och svenska barn fick träffas. För integrationenes skull. Men de behövde inte träffa svenskar ansåg hon pga de var själva redan integrerade i mångkulturen. Svenskar var ointressanta tydligen. Kändes inte som att följdfrågor var nödvändiga...

  Helene StiernstrandHelene Stiernstrand4 dagar sedan
 • Allvaret i situationen verkar inte gå fram, världen förändras med stormsteg till en diktatur och vi kollar om vi har ludd i naveln.

  L WL W4 dagar sedan
 • Hur kommer det sig att politiker inte känner sig attackeradeTILLSAMMANS med alla andra svenskar som blivit/är attackerade i detta land. Inte norden, inte EU, inte världen. Utan attackerade på svenskt teritorium, av hatiska invandrare. Hatiska hen. Avskyvärda och hänsynslösa handlingar som överträffar alla semesterresor till annat land. Spännande att se hur många väljer semestra i kulturens länder. Mycket besvärande eller? Dessa problem har inte och är inte ursprungligen svenska. Men andra påtvingar destruktiva livstilar på ursprungssvenskar. Och anklagar oss för deras/eran sociopati. Innan ni kommer hit. Lös era problem där. Om ni törs?

  Ingrid ArvidssonIngrid Arvidsson4 dagar sedan
 • Ja Henrik nu har sverige icke drabbats - sveriges politiker i bias med djupa staten har beställt brottssituationen genom den utövade politiken, som jag upplever som maktmissbruk och direkt befolkningsfientlig.

  Bo WennströmBo Wennström4 dagar sedan
 • Herregud kunde inte titta på honom mer än 3 minuter hans röst och ansiktsuttryck!! Blev sjukt obekväm...... Han är inte gjorde för "TV"

  RandomX RX2RandomX RX24 dagar sedan
 • Älskar när någon gör sin hemläxa och sen delar med sig av vad den har kommit fram till. Något man skulle kunna förvänta sig av alla journalister egentligen. Men men.... Flyttade hit för nästan tio år sen. Ju längre jag bor här, desto mer retas jag av den exceptionalismen och dolda arrogansen. Och sen klagar man på fransmän ha! Men ”street Henrik” får du nog skicka hem tycker jag 😁

  dieterdewaeledieterdewaele4 dagar sedan
 • Äntligen kommer denna information till allmänheten via media...mkt bra Henrik. Det du pratar om instämmer alla normalbegåvade svenskar i till 100%, och precis som du säger en mycket stor majoritet vet mycket väl hur politiker och andra i medier etc hanterar sanningen

  Sven-Olof HöögSven-Olof Höög4 dagar sedan
 • 21:40 "Kriminella brottsligheten" hahaha

  I.A BI.A B4 dagar sedan
 • Ett förtydligande: de knäckte aldrig Encrochat, de kapade deras server

  Grunka SvunkaGrunka Svunka4 dagar sedan
 • Mogge 1480 mm mena fadern över radbandspojkarna

  Leif SAndelundLeif SAndelund4 dagar sedan
 • Apropå 21:37 samt 34:08... SVT nyheter (7 Juni 2021) försvarade Sossarnas politik med att rapportera om en mer eller mindre irrelevant långitudinell enkätstudie över åren 1999-2017 där elever i 9:an fick självuppskatta hur mycket brott de begått och hur ofta de är ute och lever rullan... Slutsatsen var att unga idag är ute i riskområden mer sällan och att de är mindre kriminella idag än för 10 år sedan.

  pqsnetpqsnet4 dagar sedan
  • Mer troligt är dock att unga unviker att vara ute idag, pga den ökade brottsligheten. Dessutom är självuppskattningar av dessa slag välkända för att vara gravt missvisande. Slutligen är det inte ungdomar som går i skolan och sköter sig som utgör den ökande andelen brott kopplade till gängkriminalitet, person/förnedringsrån m.m

   pqsnetpqsnet4 dagar sedan
 • Socioekonomiska faktorer är orsaken till missbruk av skjutvapen....förutom i det fall jägare och sportskyttar äger vapen....därför måste dessa gruppers vapeninnehav att kraftigt begränsas..... staten är med andra ord mer nervösa för laglydiga medborgares vapeninnehav än brottslingar med illegala importvapen...lika logiskt som att bötfälla bilister som kör enligt traffikreglerna för att komma åt fortkörare.....

  Max Rapp RicciardiMax Rapp Ricciardi4 dagar sedan
 • Det som är så sjukt obehagligt är ju att man kan ta unga grabbar, låta dom utföra regelrätta mord, och sen behöver dom inte ens bry sig om dom åker fast. Det blir ju så korta straff. Sen kommer dom ut som hjältar... :-(

  Olle LöfgrenOlle Löfgren4 dagar sedan
 • Väldigt bra helikopter perspektiv återigen jag bugar och tackar för din ork att fortsätta göra din demokratiska medborgerliga plikt, särskilt när vi ser att det behövs som allra mest.

  Christoffer Orrmalm UtsiChristoffer Orrmalm Utsi4 dagar sedan
 • Okay Henrik Jönsson har hittat tillbaks till sitt 2019 års jag igen energimässigt med än vassare seriositet och tonläge. Inte mig emot. Tydlig och vältalig som alltid.

  Christoffer Orrmalm UtsiChristoffer Orrmalm Utsi4 dagar sedan
 • Det är dom....å så är det vi...

  Tony NelsonTony Nelson5 dagar sedan
 • Öppna hjärtan gäng och ........................................

  Vesa RintamäkiVesa Rintamäki5 dagar sedan
 • Du är kanon. Keep it up!

  MrKinkiaMrKinkia5 dagar sedan
 • Det är korrekt att etnicitet inte är den riktiga grunden man ska rikta kritiken mot, då etnicitetsbegreppet inte tar hänsyn till genetik.

  XeogtXeogt5 dagar sedan
 • Om man inte tänker på att samhället måste fungera på ett ekonomiskt plan eller att psykisk ohälsa kan vara ett direkt resultat av lättja låter socialism/marxism/kommunism som en lockande väg till pengar, frihet (i meningen att göra vad som än önskas av individen, förutom att tänka själv, såklart) och vila utan konsekvenser för massorna. Tänk om man kunde få leva i sin låtsasvärld?

  Sloth is a sinSloth is a sin5 dagar sedan
 • Svenskar i `Den Nordisk Kalifat är bara gäster från en sida är svetsare extrem vänster komunistiskapartiet och från andra sidan är barbarer som går upp med sin våld . Land som taper etik moralitet och Gud !

  Tretown TretTretown Tret5 dagar sedan
 • Så här går det när ett land feminiseras och får ett obalanserat starkt matriarkat och ett försvagat patriarkat.

  Irond3vil2Irond3vil25 dagar sedan
 • Född i mitten på 70-talet, bott hela mitt liv i Göteborg Det landet som man växte upp i är borta för alltid, Göteborg efter klockan 20 är som Mogadishu Sverige ett paradis för kriminella

  Martin AnderssonMartin Andersson5 dagar sedan
 • Grymt 👍🏽

  Emil SvenssonEmil Svensson5 dagar sedan
 • Fordi at Sverige er nærmest russisk organisert krim og tok imot flest migranter og flyktninger. Gå inn i Nato, Sverige og ha Fbi office i Sverige 📕✒⚖

  Anne DahlAnne Dahl5 dagar sedan
 • Vad är det som skapar utsatta förorter och hög brottslighet ?

  Göran NyrénGöran Nyrén5 dagar sedan
 • Vad är rasism ? Är det att påstå att den ökade och grövre brottsligheten är kopplad till den alldeles för stora och felaktiga invandringen, samt att svenska fängelser ffa är fylld av invandrare. Är det rasism att påstå att vissa kriminologer är oerhört vinklade i sina uttalanden och utlämnar viktig fakta ?

  Göran NyrénGöran Nyrén5 dagar sedan
 • Street-Henrik, riktig toppen grabb.

  RevsaxxRevsaxx5 dagar sedan
 • 🤔👍💙💛👍🤔

  janneehrenborgjanneehrenborg5 dagar sedan
 • Säg aldrig mer brottsförebyggande rådet igen. Logoped.nu

  Oscar HanssonOscar Hansson5 dagar sedan
 • Du kunde ha nämnt latin kings stora låt- snubben trodde han var cool för han hade pistol;).. Det behövs bara några få med förgreningar i resten av europa och med vapenvana, sedan med vilja att ta över. Dom tunga nya kriminella som åkt dit nu pga encro och den utökade dataavlyssnings-lagen, har ju jobbat över gränserna. över hela europa, nederländerna, storbritanien, spanien, faktiskt hela vägen till afrika, vanliga smuggelrutterna, tvättat igenom dubai bla... Sedan dessa familjer utan att nämna efternamn, gör som dom vill och är rika i sina hemländer där dessa släkten även sitter i regeringar. I dessa länder kan dom ha en bmp från droger, 50-400 procent försiktigt beräknat. Är inte bara folk från länder med krig, där sveriges vapenexport på ett bra år 14 miljarder hjälpt att förstöra, sedan så ska dom få kriga om dom vill. Hur många slags muslimer finns det, är ingen expert men vissa gillar inte andra och skjuter dom gärna, dom är van våld. Folk från samma släkten/familjer och vänner har åkt dit i andra länder också, dom är i krig med varandra överallt och i tex storbritanien även vänner med prinsessan och andra kändisar, som dom också är i sina hemländer. Sedan är det lätt att rekrytera pga dom utsatta områdena och den nya underklassen i sverige, som skapats av både svenskar och invandrare pga den stora invandringen. Våra nya lagar och nca har bevisat och satt dit delar av dessa grupper i hela världen, då dom trott att dom är untouchable. Men nu kommer dom börja jobba annorlunda, efter dom reagerat klart förståss. Sedan så i sverige är det inga bossar som åkt dit, utan mest bara sånna som gillar skylta med vapen. Alla dessa har ju bara mer våld i bagaget nu och blivit mer ovänner med varandra så får se hur allt utspelar sig,, sverige är nog lätt att ta över, dom behöver ju inte ens vara i sverige för det, om man verkligen inte har respekt ens för kvinnor och barn, finns ju inga gränser inte heller lands-gränser så...tyvärr

  Kill GatesKill Gates5 dagar sedan
 • Jag bo i ett område där jag ha sett utvecklingen påbörjade när Sverige öppnade arbetskraft invandring efter andra världskriget. Jag är andra generations invandrare Redan på 80 talet var de redan misär. Jag gick genom en hemsk skol gång på 90 talet, blev placerad en av kommunens värsta skolor. Där många skolkade och skapade sina clicks. Bland annan en gäng som senare blev klan boss, där en familj utnyttjades kommunen som deras egna penga kassa. Den kommunen var med i Uppdrag Granskning, tre gånger. Varför jag inte nämner kommunen är att svenska rättsväsenden skyddar kriminella än oss oskyldiga. Han bossen var också min mobbare i högstadiet. I denna kommun så finns de för många gäng. Slutade hänga i orten för flera år sedan. Även jag vet hur han opterar, när du vittnar så lämna dom all person nr, adress med mera i rätten. Vilket dom kan hota personer till tystnad. Nu ha polisen satsat på denna kommun med särskild operation, utan nån datum. Vill ej säga vilken kommun de är, på grund av allmän hotbild de finns.

  StatosStatos5 dagar sedan
 • Ingen etnisk grupp:)

  OlleOlle5 dagar sedan
 • Alla medborgare borde se den här videon inför #val2022. Synd att så få kommer att göra det. Hoppas de 46192 som tittat på den gör som jag och delar den på de plattformar de är aktiva på.

  BandsmenBandsmen5 dagar sedan
 • Ta hit Rudy Galiano från New York, som rensade upp där.....🙄

  Råttan SwedenRåttan Sweden5 dagar sedan
 • HEJ, har du engelska versionen. Hur kan de höra din Engelska version.

  Kalle AnkaKalle Anka5 dagar sedan
 • Haha! Kan inte låta bli o swisha så fort den där dockan dyker upp.

  Mats SonessonMats Sonesson5 dagar sedan
 • Henrik´s redogörelse här drar fullständigt ner brallorna helt på regeringen !!! Statsministern är helt naken i sammanhanget !!! Situationen är mycket tragisk och otäck. Stefan L. har varit statsminister i så många år och endast givit undanglidande trams-svar på den allvarliga och skenande situationen !!! Tragiskt för Sverige !!!!

  Anders GuneeAnders Gunee5 dagar sedan
 • "Vi såg det inte komma" Jag blev själv ungdomsrånad runt millennieskiftet mitt i centrala Stockholm av ett gäng på 30 unga grabbar i blandade åldrar och ursprung. Varje gång vi var ute på kvällen och åkte tunnelbana eller gick på bio eller sånt fick vi gå omvägar om vi fick syn på vissa grupperingar för de ville alltid veta vad fan vi stirrar på och sen skulle de göra en maktdemonstration och slåss. Alla i min ålder visste att det var så. Våldet och det öppna svenskhatet är fan inte nytt, även om handgranaterna och automatkarbinerna är lite modernare inslag. Jag hoppas vi kan ta tillbaka våra stadsdelar en efter en, men då drar de väl till nästa icke ont anande socken som inte såg det komma. Ber om ursäkt om något här kan tolkas som "rasism", vilket är ett urlöjligt ord men det är ett snack för en annan dag

  FredrikFredrik5 dagar sedan
 • Henrik Du är klok som en bok. du borde sitta som rådgivare åt regeringen

  Jörgen filipssonJörgen filipsson5 dagar sedan
 • 00:30:04 Våldsamt syftningsfel i El-Mochantafs rubrik får man anta. Det är inte alla som inte vill bli en del i Sverige, bara vissa. Korrekturläser ingen?

  FredrikFredrik5 dagar sedan
 • Hur faan ska jag kommentera detta! Inte någonting att tillägga! Du är helt enkelt väldigt duktig på att nyansera "Verkligheten" tack! 👏👏👏

  Ronald JakobssonRonald Jakobsson5 dagar sedan
 • Avveckla (S)(V)T. Ren regim-TV.

  Håkan SpångbergHåkan Spångberg5 dagar sedan
 • Henrik räddar Sverige en youtubefilm i tåget.

  DanielDaniel5 dagar sedan
 • Sänk skatten. Avveckla bidragen. Välfärdsstaten fungerar inte när ondsinta makthavare våldför sig på vårt land.

  Håkan SpångbergHåkan Spångberg5 dagar sedan
 • Bara att konstatera att Sverige styrs av en PK-adel som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.

  Håkan SpångbergHåkan Spångberg5 dagar sedan
 • Ansvaret ligger hos väljarna som skändar vår stolta nation genom att rösta på oikofoba globalister som har som mission att förstöra Sverige. Det kommer bara att bli värre. Det lär bli en stuga i ödemarken om man inte vill vara en del i och beskåda dekadensen.

  Håkan SpångbergHåkan Spångberg5 dagar sedan
 • Mycket bra som vanligt Henrik. När kommer Thomas Gür till Samtal med Henrik?

  Carl MonkeCarl Monke5 dagar sedan
 • Högt i jämförelse med vad? Det kunde varit 100 gånger värre

  Andy NAndy N5 dagar sedan
 • Massinvandring skapar inte gynnsamma "socioekonomiska" förutsättningar, tvärtom.

  poffa2poffa25 dagar sedan
 • Mycket bra.. jag delar dina klipp med min favoritpolitiker som vanligt och hoppas att denne någon gång tittar på några av dom. Det vore nyttigt!

  Åke AnderssonÅke Andersson5 dagar sedan
 • Jönsson påminner om en synnerligen intelligent Moderat som styrde Sverige i åtta år. Han sänkte skatterna rejält och avskaffade asyllagstiftningen i mars 2011. Resultatet blev försvagade infrastrukturer och ett rejält uppumpat SD till valet 2014. När ett försvagat S tog över 2014 var budskapet från Moderaterna, försök reda ut den här jävla röran era nollor!

  tourbillontourbillon5 dagar sedan
 • Tack för din tydliga förklaring och pragmatiskt holistiska syn på ämnet.

  Sami GrahnSami Grahn5 dagar sedan
 • En av de bästa, enklaste summeringar som gjorts. Kanske tom icke reflekterade och oengagerade kan förstå den utan större insats.🤷‍♀️

  CHCH5 dagar sedan
 • Bah importera folk med vanföreställningar och blind tro på böcker med kapitel så som Svärdets Vers så är det väl ganska självklart att våldsbrott kommer att öka. SVT är fanimej värdsklass alltså det enda jag kan tänka mig där det är mer "bubbliserat" är Pravda i Sovietunionen och jag tror inte ens där var journalisterna så blinda för verkligheten som på SVT. Kan det vara pga fördelen med minskade brott pga pandemin som man aldrig stängde eller stänger inflygningar och utflygningar från Iran, Kina, Spanien, Italien etc eller framförallt överlag när världen är i en pandemi, kan det även vara därför man vägrade tvinga folk att testa sig och sätta sig i karantän när dom kom hem utan lämnat det helt och hållet upp till var och en. :D

  kalzonenukalzonenu5 dagar sedan
 • Pinsamt att man ska behöva vända sig till SEcrone för att få en mer vetenskapligt grundad bild av läget. Tack Henrik!

  maluridaemaluridae5 dagar sedan
 • Det är ju lite lustigt att brottsligheten har gått ner kraftigt både när encrochatbovarna blev inlåsta och när t.ex. det s.k. Södertäljenätverket sattes bakom lås och bom. Vår kloka Sarneckivänster har ju i alla år hävdat att fängelsestraff inte sänker brottsligheten eftersom ”ingen människa blir bättre av att sitta inlåst”. Jag måste dessutom ställa mig tveksam till relevansen av pratet om socioekonomiska faktorer. Det man i klartext säger är att OM alla nyanlända hade lika hög utbildningsnivå som svenskar i gemen och OM de fick jobb från dag ett och OM de var lika välbetalda från start och OM de hade lika mycket sparpengar och OM de kunde svenska från dag ett (och var jämt köns- och åldersmässigt fördelade) ja DÅ hade de minsann inte varit överrepresenterade i brottsstatistiken (så mycket). Men svensk invandring ser ju inte ut så. Den har aldrig sett ut så och kommer sannolikt aldrig se ut så. Är det inte bättre att vi diskuterar den invandring vi faktiskt har än en som bara finns i Annie Lööfs huvud?

  Erik PerssonErik Persson5 dagar sedan
 • Välkommen till Absurdistan. Importerar man våld och kriminalitet, så får man våld och kriminalitet. Enkel matematik

  Bim KarlssonBim Karlsson5 dagar sedan
 • Det intressanta är att vi uppväxta i f d östblocket känner inte igen denna kollektivistiska bild! Vi hölls i allra högsta grad ansvariga som individer! Det var vår plikt att kämpa och idka självkritik annars kunde vi inte bli lyckade byggare av socialism! Min torra åsikt än idag! Ett samhälle byggs upp av individer och kan aldrig bli bättre än dessa! Svensk vänster av idag är en soppa av syltryggar, latmaskar, opportunistister och hopplösa i allmänhet och svinpälsar och obildade satar i synnerhet.

  Iva ÅbergIva Åberg5 dagar sedan
 • Återinför c turen piketen, done

  K2 SuperlativeK2 Superlative5 dagar sedan
 • Ja det är ju tragiskt. Men BRÅs Rapport sträcker sig endast t o m år 2018. Om 2019 o 2020 hade funnists med hade rapporten sett så illa ut så den inte gått att presentera ens! 😲

  Mari ErikssonMari Eriksson5 dagar sedan
 • Bra ämne

  ninjabunnyninjabunny5 dagar sedan
 • Det klär inte dig att hitta på saker, Henke. Och du bryr dig om vad som klär dig och inte lol. Du är såpass viktig att du inte borde ägna sig åt sådant.

  FnoalleFnoalle5 dagar sedan
 • Socialdemokraterna och deras väljare har inte bara blod på sina händer ! De badar i blod !

  Anders SvenssonAnders Svensson5 dagar sedan
 • Exakt. Alla vill inte integreras.

  märit candelmärit candel5 dagar sedan
 • Hej Henrik! Vet inte om detta kommit upp tidigare men för mig är det ibland så att jag uppmärksammar bakomliggande subtila ljudslingor när du pratar. När man väl hört detta är det stört omöjligt att inte tänka på det vilket gör det svårt att fokusera på ditt budskap. Tack för intressanta debattinlägg!

  Andreas TranellAndreas Tranell6 dagar sedan
 • Varför kan aldrig Jönsson kalla en spade för en spade? Jag (som många andra) blir inte kriminell bara för att polismyndigheten är underfinansierad. Lika lite blir en sund människa inte mer våldsbenägen bara för att man bor trångt.

  SamSam6 dagar sedan
 • Statistisk är svenskar mer gängkriminella än invandrare . "svenskar" = född i Sverige...

  Jesper Kraul JensenJesper Kraul Jensen6 dagar sedan
 • 'Socioekonomiska faktorer" Det blir dom döda inte mindre döda av...

  Jesper Kraul JensenJesper Kraul Jensen6 dagar sedan
 • Nu ska jag hjälpa den stackars polismannen lite: - Inga asylsökare i sverige, gör som danmark och låt de vistas i läger i afrika under tiden - Det ska bli kriminellt att umgås med livsstilskriminella, gängmedlemskap ska ha fängelse och livstid utvsisning - Om det visar sig att familjen inte gjort allt vad de kan för att hindra utvecklingen, och dessutom inte själva anmält familjemedlemmarna som är gängmedlemmar så utvisas hela familjen - Skolor för kriminella där straffarbete ingår samt att man inte automatiskt flyttas upp en årskurs varje år, man flyttas enbart upp om man klarar ämnena. Men innan något av detta kan ske så måste alla bli ärliga i debatten, det låter ju rasistiskt för oinsatta stackare när någon talar om invandrares brottslighet. Alla i hela samhället måste höra sanningen från alla myndigheter dagligen, först då kan folk förstå. Du gör ofta bra videor Henrik, men en nackdel är att du alltid får dessa saker att låta som nya problem som uppstått de senaste 10 åren. Ja, det är bra att fokusera på den senaste biten av händelser som pågått i decennier, men alla sakerna som nämns här var problem redan i början på 2000 talet med. Skillnaden är att samhället blir skickligare och skickligare på att smussla med det. Är invandrare kriminella? Kalla dem svenskar istället! Är de födda i sverige, ja då är de ju inte invandrare längre så nu var det löst. Är det fortfarande för mycket? Då har man bara utländskt påbrå om båda ens föräldrar är födda i utlandet. Barnen till en turk född i sverige, som hämtar hem en annan turk som sin man/fru, har alltså inte ens utländskt påbrå. Perfekt!

  Johan LarssonJohan Larsson6 dagar sedan
 • Som dödsknarkarnazist var man aldrig naiv. Man såg detta komma redan i mitten på 90-talet. Man gjorde vad man kunde. Röstade rätt så fort man kunde och man försökte understödja alternativmedia mot etablissemanget. Ofta blev man stämplad som rasist i kommentarsfälten, man hamnade i diverse databaser och huruvida denna info använts emot mig i karriär osv vet jag inte, men många drabbades definitivt och drabbas än idag, för att de säger vissa sanningar. Hoppas alla som röstat S, V, MP, C, L, KD och M genom allt detta nu är nöjda. Rassarna i SD kom aldrig till makten och landet Sverige kunde räddas. Bravo.

  Patrik BPatrik B6 dagar sedan
 • Jag tror Sverige kommer bli ett av de länder i eu som kommer tillåta laglydiga medborgare att skydda sig med skarpladdade vapen . Då polisen inte finns och kommer behöva hjälp av goda personer med vapen goda avsikter. Det kommer vara en kommande val fråga . Lag och Ordning .Sverige måste bli det tuffaste land i världen

  ValiantValiant6 dagar sedan
 • TACK.....

  Per HedlundPer Hedlund6 dagar sedan
 • Henrik Jönsson verkar vara en mycket intelligent och kunnig person som står upp för det han tror på. Om jag styrde Sverige skulle han ha en högt uppsatt position.

  Tony SandströmTony Sandström6 dagar sedan